Asociaţia ONCOCARE
Drobeta Turnu Severin
str. CiCERO nr.109°
înfiinţată prin Înch. Civ. din 13 01 2012
CIF 29707000
Cont in lei RO38BRDE260SV40417772600
BRD, filiala Drobeta Turnu Severin
Tel:Tel: 0722411991;0755091113
 
 
 
 
Proiect
 
 
Centru de diagnosticare si tratare a cancerului la san
 
Scopul proiectului : Dotarea Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin cu aparatura medicala de ultima generatie pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la san.
Organizatia initiatoare : Asociatia bolnavilor de cancer OncoCare Drobeta Turnu Severin, Adresa Str. Cicero 109A, Bl – Drobeta Turnu Severin România Tel. +40 721 218 713
E-mail: plesanconstantin@yahoo.com
Site: www.oncocare-ro.webnode.ro
Beneficiari: 600 de pacienti cu afectiuni oncologice tratati lunar in Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin
Perioada de desfăşurare: 2016 - 2017
Localizare : Drobeta Turnu Severin
Sustinator proiect : oricine poate sponsoriza acest proiect
Arie de incidenta desfăşurare program
Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin este o unitate de referinta pentru tratarea si monitorizarea bolilor neoplazice pentru judetul Mehedinti.
https://www.clinicaoncologieseverin.ro
 
Aflati despre noi
Asociatia OncoCare Drobeta Turnu Severin este o asociatie nonprofit destinata actiunilor caritabile si medicale, sprijinirii bolnavului de cancer si a familiei sale, sustinerii dotarii Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin. Asociatia Bolnavilor de cancer "OncoCare" este formata din supravietuitori si rude ale acestora, cadre medicale si oameni care doresc sa ajute .
Asociaţia OncoCare susţine material bolnavii de cancer cu situaţie materială dificilă, desfaşoară campanii de conştientizare şi screening a cancerului.
In anul 2014-2015 :
 
Asociatia Oncocare a sprijinit individual bolnavi de cancer cu o situatie sociala dificila, a asigurat masa pacientilor internati de zi in cadrul Centrului de  Oncologie, asigura la pacientii din zonele limitrofe transportul la domiciliu.
In anul 2016 :
 
Campanie de constientizare asupra pericolului cancerului de san.
 
 
Proiecte Permanente:
- asociatia sprijina bolnavi de cancer cu o situatie materiala dificila.
         - asigura transportul gratuit de la domiciliu la Centru de Oncologie si de la Centru de Oncologie la domiciliu,
          - asigurarea gratuita a mesei de pranz la toti pacientii.
          - consult clinic, analize de laborator, diagnostic si tratamente gratuite tuturor pacientilor ce se adreseaza Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin cu probleme medicale oncologice sau hematologice indiferent ca sunt sau asigurati.
 
         Date suplimentare despre asociatie puteti gasi pe situl acesteia www.oncocare-ro.webnode.ro
 
 
Deoarece unul din obiectivele noastre este imbunatatirea conditiilor de ingrijire si tratament pentru bolnavii de cancer avem un Parteneriat de colaborare cu Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin. In cadrul acestui parteneriat toti pacientii cu probleme oncologice sau hematologice, care se adreseaza Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin beneficiaza de gratuitate, indiferent ca sunt sau nu asigurati: consult clinic, analize de laborator, diagnostic si tratamente
Scrisori de recomandare
                1. Primaria Drobeta Turnu Severin
2. Directia De Sanatate Publica Mehedinti
3. Spitalul Clinic de Urgenta Drobeta Turnu Severin
 
Partener de proiect : Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin
 
Prezentare
 
In ultimul deceniu incidenţa cancerului este în continuă creştere. Astfel, anual sunt luati in evidenta peste 700 cazuri noi de pacienti cu afectiuni maligne . Deşi este o zona cu patologie oncologică foarte frecventă, zona Mehedintiului nu beneficiază de infrastructura necesară si suficienta, astfel incat sa poata asigura accesul legal pentru toti pacientii la investigatiile si terapiile de ultima generatie pentru o zonă de aproape 300.000 mii de locuitori .
Drobeta Turnu Severin este mult în urma altor centre care se ocupa de terapia cancerului. Din aceste motive si altele in plus , aparitia Centrului Oncologic Drobeta Turnu Severin a fost oportuna si binevenita sa compleze necesitatile si sa ridice standardele.
 
Centrul de Oncologie Drobeta Turnu Severin functioneaza ca o unitate sanitara cu 25 paturi in regim de internare de zi, Farmacie proprie cu circuit inchis, Laborator de analize medicale si Unitate de Transfuzie Sanguina care deserveste lunar un numar de 600 pacienti . Acesta combina avantajele unei organizări net superioare în sistem privat cu accesibilitatea largă acordată din sistemul public, IN MOD GRATUIT .
Respectul pentru pacient şi pentru timpul său, conditii moderne de tratament, igiena desavirsita si ordinea sunt alte aspecte pozitive ale nivelului de asistenta medicala in aceasta unitate. Aici permanent, dincolo de profesionalismul personalului, pacientul primeste asistenta psihologica pentru ai spori încrederea in sansa sa de vindecare, empatie si sprijin moral si numai,  pentru aspecte delicate prezente intr-o astfel de afectiune.
 
 ACTIVITATEA:
 
 - Profilaxia, tratamentul şi diagnosticul cancerului
 -2 Medici Specialisti si  45 angajaţi
  - Peste 600 cazuri noi de cancer diagnosticate anual
  - circa 6000 de consultaţii anual
Dotarea Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin este un proiect destinat tuturor. Consultaţiile pacienţilor si tratamentele, accesul la investigaţii de laborator şi imagistice, medicatia antineoplazica sunt gratuite.
Dezvoltarea sa va continua cu lărgirea paletei de servicii gratuite ce se adresează nevoilor specifice pacienţilor cu cancer si nu numai , cum ar fi ingrijirea paliativa, sustinerea unor programe de preventie si depistare precoce a cancerului.
  Centru Oncologic Drobeta Turnu Severin aduce o speranta noua in ONCOLOGIE in judetul Mehedinti prin dezvoltarea permanenta si dotarea cu aparatura performanta pentru diagnosticarea si tratarea cancerului.
 
Cerere de donatie
 
Aspecte ale performantei actului medical oncologic sunt stabilirea unui diagnostic precoce si exact si evaluarea corecta a extinderii bolii, monitorizarea raspunsului terapeutic si a evolutiei bolii neoplazice, precum si administrarea eficienta si in siguranta a tratamentului oncologic. Pentru aceasta este nevoie de investigatii si analize complexe si complementare de imagistica pentru a lua cele mai eficiente decizii.
Centru de Oncologie Drobeta Turnu Severin este dotat in prezent cu:
-aparatura de laborator moderna pentru analize de biochimie si hematologie
-aparatura medicala pentru efectuarea markerilor tumorali
-2 ecografe
-site-ul Centrului de Oncologie Drobeta Turnu Severin –www.clinicaoncologieseverin.ro/ este cel mai modern site de oncologie cu date informative despre toate tipurile de cancer, toate terapiile cancerului, incluzand terapiile tintite, terapiile alternative si complementare si care se adreseaza atat pacientilor cu cancer cat si specialistilor in oncologie.
Citeste mai mult: Asociatia OncoCare(https://oncocare-ro.webnode.ro/)
Motivatie
1. Mamografia
Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei. Sansa unei femei de a dezvolta cancer de san invaziv la un moment dat in viata ei este de aproximativ 1 la 8 (12%). Aceasta este una dintre principalele cauze de mortalitate de cancer in randul femeilor.
Mamografia este examenul de screening preferat pentru cancerul de san. Aceasta este disponibila pe scară largă in tarile dezvoltate, bine tolerata si necostisitoare. Studii clinice au demonstrat un beneficiu de mortalitate pentru femeile de la 40 la 74 de ani. Unele studii au arătat că mamografie poate fi deosebit de benefica si pentru femeile de 80 de ani și peste.
Desi valoarea mamografiei poate fi utila in evaluarea unei mase palpabile, importanta reala in aceasta situatie este evaluarea restului sanului si a sanului contralateral. Cancerele sanului pot fi evidentiate radiologic in 45% din cazuri inainte de a fi palpabile.
2 Ecografia(Ultrasonografia)  
Ecografia joaca un rol tot mai important în evaluarea cancerului de san. Ecografia este utila în evaluarea maselor palpabile care sunt mammographic oculte, în evaluarea leziunilor mamare suspecte clinic la femeile mai tinere de 30 de ani si în evaluarea multor anomalii vazute pe mamografie. Ecografia este, de asemenea, utila în ghidarea biopsiilor si a procedurilor terapeutice.
Ecografia nu expune pacientul la radiații ionizante- un factor care este deosebit de important pentru pacientele gravide si pacientii tineri. Diferentiaza leziunile chistice de cele solide si un chist simplu de un chist complex.
Are un rol important in depistarea in stadiu incipient a  tumorilor hepatice, ovariene, renale, vezicii urinare.
3. Radiografia simpla are rol important in depistarea cancerului pulmonar si cancerului osos
La nivel mondial, carncerul pulmonar este cea mai frecventa cauza de deces prin cancer la barbati si femei. Aproximativ o treime din decesele prin cancer apar ca o consecință a cancerului pulmonar. Rata de supravietuire la 5 ani este de 14% și a rămas în mare parte neschimbata de zeci de ani. Cancerul pulmonar omoara mai multi oameni decat cancerul colorectal, de san si de prostata la un loc. Aproximativ 35% din cazurile de cancer pulmonar apar la femei și numărul de decese care rezulta din cancerul pulmonar a depășit numărul de decese care rezulta din cancerul de san.
Radiografia toracica este o modalitate de imagistica disponibila, ieftina si utila în investigarea pacienților cu cancer pulmonar. Prin urmare, radiografia toracica este folosit cel mai adesea ca o investigație inițială.
4. Histeroscopia diagostica si interventionala
Histeroscopia este o procedura medicala minim invaziva ce presupune inspectia cavitatii uterine cu un endoscop. Este o metoda atat pentru diagnostic cat si pentru tratamentul unor patologii ginecologice, reducand astfel numarul operatiilor chirurgicale deschise ce presupun mai multe complicatii.
Din dorinţa de a sprijini dezvoltarea la Drobeta Turnu Severin a unuia dintre cele mai moderne centre Oncologice din tara si de a oferi bolnavilor o asistenta medicala la cele mai inalte standarde de diagnosticare si tratament al cancerului, supunem atenţiei companiei d-v solicitarea de a analiza oportunitatea achiziţionării urmatoarelor echipamente:
 
- Mamograf MILADY ML1000B, Producator: BMI, Italia 55.000 Euro
- Aparat Röntgen diagnostic fix, marca I.M.D. (Italia):COMPACT 100/30- 45.000 Euro
- Ecograf dopler color  – 25.000 Euro
-  Histeroscop diagnostic si interventional Karl Storz- 40.000 Euro
 
 Buget estimat  -  165.000 Euro
 
Ne puteti fi alaturi prin :
BRD, Sucursala Judeteana Drobeta Turnu Severin
Cont Lei : RO38BRDE260SV40417772600
Asociatia OncoCare Drobeta Turnu Severin Site: www.oncocare-ro.webnode.ro
Persoana de contact:
                                       - Dr Stoian Marinica Tel: 0722411991
                                       - Nicoli Lelia  Tel: 0755091113
 
                                                                                 
 
                                                                               Asociatia Oncocare
                                                                                    Tigantele Ionela